Oorzaak crash Glock bekend

Timo Glock crashte hard in de muur met zijn Toyota in de Grand Prix van Duitsland tengevolge van een afgebroken achterwielophanging. Naar Toyota nu bekend heeft gemaakt, bleek het onderdeel dat afbrak al tijdens de race in Engeland beschadigd te zijn geraakt.

Bij het opkomen van het rechte stuk in Hockenheim brak het onderdeel af en kwam de Duitser hard in aanraking met de pitmuur om vervolgens aan de andere kant van de baan tot stilstand te komen. Glock moest een nacht in het ziekenhuis doorbrengen, maar kwam daarna bij de testsessie in Jerez al weer in actie.

Toyota gaf een verklaring uit over de afgebroken verbindingsstang. "We hadden eerst al vastgesteld dat Timo de controle over zijn auto had verloren doordat de verbindingsstang rechtsachter het had begeven. Ook hadden we geconstateerd dat er tijdens de Duitse Grand Prix niets opvallends was gebeurd dat dit falen had kunnen veroorzaken."

"Verder onderzoek wees uit dat schade die twee weken geleden tijdens de Britse Grand Prix was ontstaan, de oorzaak was. Tijdens die race was Glock betrokken bij verschillende incidenten." Teams nemen naast nieuwe ook gebruikte onderdelen mee naar de volgende race. Normaalgesproken worden alle onderdelen grondig onderzocht voordat ze weer op de wagen komen. Toyota heeft het probleem met de verbindingsstang over het hoofd gezien bij deze controle. "Naar aanleiding van dit onderzoek hebben we de controles aangepast, zodat iets vergelijkbaars in de toekomst niet meer kan gebeuren."