Zonderland gaat voor extreme oefening

Epke Zonderland gaat op de rekstokken een extreem moeilijke oefening uitvoeren. De moeilijkheidsgraad van de oefening die Zonderland tijdens de kwalificaties doet is een 7,1. Mocht hij daarna doordringen tot de finales, dan gaat Zonderland een oefening uitvoeren die een moeilijkheidsgraad heeft van maar liefst en 7,4.

Met die moeilijkheidsgraden behoord Zonderland direct tot een van de medaillekandidaten. Zonderland liet vandaag tijdens de training al zien dat hij in vorm is. "Geestelijk voel ik mij nog wat vermoeid, maar lichamelijk blijk ik ijzersterk", aldus de Fries. Na afloop van de training had zijn coach, Gerard Speerstra nog wel een paar aanmerkingen. "Na de krachtelementen zie je dat Epke wat slordig wordt. Daar moet hij de komende dagen aan werken."

Zonderland zal op 9 augustus zijn oefening, met een moeilijkheidsgraad van 7,1, ten tonele brengen. "Het is jammer dat Epke in de eerste subdivisie in actie komt. De jury is dan nog zoekende. Dat kan zomaar een half punt schelen. Maar ja dat heb je met jurysport", aldus zijn coach. Op 19 augustus volgt dan de eventuele finale. Zonderland heeft alvast besloten de openingsceremonie niet bij te wonen.