[Special] Het stratencircuit in Valencia deel 2

Komend weekend staat de Grand Prix van Europa op het stratencircuit van Valencia op het programma. Speciaal voor jullie geeft FOK!sport een voorproefje van dit nieuwe circuit.

Vandaag deel 2 en tevens het laatste deel van de special over het circuit in Valencia. Dit deel geeft net als het eerste deel een blik op het circuit, maar geeft tevens een kijkje rond de baan.


Het circuit zoals het gepresenteerd is door de FIA.


Bocht 13 is het tweede deel van een rechts-links-combinatie. Deze bocht is cruciaal, omdat een foutje hier bij bocht 17 afgestraft kan worden. Achter het fotostandpunt ligt het pitcomplex.


Bocht 14 is een snelle knik naar rechts die de coureurs op het een na snelste deel van de baan brengt. Rechts op de foto is nog iemand bezig de kerbstones te schilderen.


Bocht 15 een snelle zeer flauwe knik naar links.

Helaas was het door de vele hekken niet mogelijk de baan verder te volgen, zodat pas bij bocht 23 het fotoverslag weer opgepakt kan worden.


Bocht 23 en bocht 24 is een snelle links-rechts-combinatie die de rijders richting het rechte stuk brengt. In de achtergrond ligt bocht 23.


Vanuit bocht 25 draaien de coureurs het rechte stuk op.


Vanaf ongeveer hetzelfde punt is de ingang van de pitstraat op de foto gezet.


Het pitcomplex van dichterbij bekeken.

Om jullie een nog betere indruk te geven van de baan te geven, is er een onboard filmpje van een F3-bolide die over de baan raasde.

Daarnaast is er een goed fimpje van onboardbeelden uit de GT-race, waaruit blijkt dat bocht 2 en 12 de beste inhaalmogelijkheden blijken te hebben en de waaghalzen kunnen het bij bocht 8 en 17 proberen. Dit laatste kan als iemand een foutje maakt in het aansnijden van bocht 13.

Het circuit ligt in het havendeel en nabij het strand. Daardoor is er rond de baan van alles te beleven. Daarom ook hier een voorproefje van.

Naar het circuit en het strand, gelegen achter bocht 6 en 7, kun je gaan per metro en het laatste stukje per hypermoderne tram.


Dit is bij station Neptu, een station dat achter het circuit ligt en dicht bij het strand is.


Het havendeel is leuk om te bekijken, zeker met mooie schepen zoals deze.


Bij een aantal aan het strand gelegen tentjes is het heerlijk toeven en de cocktails van ¤8 per stuk bij dit tentje waren heerlijk.

Naast de aan het strand gelegen tentjes zijn meer loungeclubs in dit gebied. Een ervan bevindt zich op de hoge boulevard tussen het strand en de haven, maar is aan de dure kant. Daarnaast zijn er enkele clubs gevestigd in en rond het zenuwcentrum van de America's Cup aan het water aan de binnenkant van het circuit.


Deze clubs zijn boven gevestigd, maar zijn vrij rustig. Drukker is het bij de club die op de beganegrond van het gebouw zit en bij de roodgekleurde club die 10 meter verderop direct aan het water zit. De prijzen voor de drankjes zijn hier erg schappelijk.

FOK!sport hoopt dat jullie een goed inzicht hebben gekregen in hoe het stratencircuit van Valencia loopt en wat de belangrijke punten op en rond de baan zijn.

Submitter:  Bron: FOK!sport