Contador wil historie schrijven

Alberto Contador heeft zich voorgenomen om de komende drie weken geschiedenis te schrijven. De renner van Astana kan namelijk de eerste Spanjaard worden, die er in slaagt om de drie grote wielerronden op zijn naam te schrijven.

Vorig jaar wist Contador de Tour de France op zijn naam te schrijven. Dit jaar was de 25-jarige renner de beste tijdens de Giro d'Italia. Alleen de Vuelta a España ontbreekt nog op zijn palmares. "Het zou een historisch succes betekenen," liet hij in een reactie weten. "Ik begrijp dat de mensen in de ban zijn van deze mogelijkheid en er al vanuit gaan dat ik de Vuelta win. Maar goed, zij zijn het niet die op de pedalen moeten trappen."

Mocht de missie van Contador slagen, dan schaart hij zich in een illuster rijtje. Tot dit gezelschap behoren vooralsnog de Franse renners Jacques Anquetil en Bernard Hinault, de Belg Eddy Merckx en de Italiaan Felice Gimondi. Miguel Indurain en Pedro Delgado, eveneens Spaanse renners, zijn er nooit in geslaagd om de trilogie te completeren.