Uitslag NEC - Dinamo Boekarest

NEC heeft zojuist de heenwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen Dinamo Boekarest met 1-0 gewonnen. De enige treffer werd in de 57e minuut gemaakt door Van Beukering.

NEC, dat na vijf jaar zijn rentree op de Europese velden maakte, had in de eerste helft de controle over de wedstrijd, maar grote kansen kregen ze niet. Van Beukering zag vlak voor de rust een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. Een mooie individuele actie van Ntibazonkiza werd gestopt door doelman Lobont. Dinamo loerde vooral op de counter. Danciulescu dook bij een daarvan plotseling op voor Babos, maar de aanvaller wist de bal niet onder controle te krijgen.

Na rust begon NEC fel en na enkele kansen kopte Van Beukering de Nijmegenaren uit een voorzet van El-Akchaoui op 1-0. Daarna kropen de Roemenen wat meer uit hun schulp, maar meer dan een afstandsschot van Cristea leverde dat niet op.

NEC kreeg aanvallend meer ruimte en kreeg meer kansen. Worm zag een inzet van dichtbij gestopt worden en Ntibazibkiza en Wisgerhof zagen hun schoten over het doel gaan. Desalniettemin bleef het 1-0.

NEC - Dinamo Boekarest 1-0
57’ Van Beukering 1-0

Toeschouwers: 11.750
Scheidsrechter: Hyytiä (Fin)
Gele kaart: Ntibazonkiza, Davids, Sibum (NEC), Tamas,Pulhac (Dinamo Boekarest)

Opstellingen

NEC: Babos, Fernández, Zomer, Wisgerhof, El-Akchaoui, Sibum, Schöne (Worm/68), Davids, Radomski,v .Beukering (Tshibamba/ 76), Ntibazonkiza

Dinamo Boekarest: Lobont, Tamas, Pulhac, Julio César, Homei,Ropotan, Bostina (Diakite/81), Cristea, Zé Kalanga (Torje/46), Bratu(M.Niculae/61), Danciulescu