Uitslag Vitória Setúbal - SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft de eerste wedstrijd in het treffen met het Portugese Vitória Setúbal met 1-1 gelijkgespeeld. Setúbal kwam met 1-0 voor door een doelpunt van Leandro Carrijo. In de blessuretijd van de wedstrijd wist Heerenveen via Elyounoussi alsnog de gelijkmaker aan te tekenen.

Vitória Setúbal begon in Lissabon, want het eigen stadion was afgekeurd, met vijf Brazilianen in de basis tegen Heerenveen. De Friezen toverden een verrassing uit de hoed door Lesly Fellinga op te stellen als linksback. In de eerste minuten was er al een kleine kans voor Heerenveen via Pranjic. Na een minuut of vijf kreeg Setúbal via Chaves aan de rechterkant een vrije trap, maar deze leverde geen gevaar op. Na een minuut of 10 spelen kreeg Setúbal een corner, waarbij Vandenbussche de bal niet goed raakte en Chaves de bal in kon koppen, maar dit niet voor elkaar kreeg. De Portugezen kregen meer kansen, maar Heerenveen wist deze te neutraliseren.

Heerenveen kreeg via Beerens een kans, maar hij werd afgefloten. Na twintig minuten spelen kreeg Heerenveen via Fellinga een goede mogelijkheid. Via een goed passje van Pranjic ging Fellinga op het doel af van de Portugezen, maar in plaats van zelf te schieten, legde hij breed op Beerens die miste. Voor Sétubal schoot na 27minuten de Braziliaan Leandro Lima op de lat boven Vandenbussche, waarbij Heerenveen goed weg kwam.

Hierna kwam er wat sfeer in het stadion dat slechts gevuld was met 4.000 toeschouwers. Pranjic kreeg na een half uur de eerste gele kaart, nadat hij de rechtsback Janicio had neergelegd. Uit de vrije trap die volgde schoot Carrijo maar net naast. Setúbal bleef de partij met het meeste balbezit en kreeg ook kansjes. Heerenveen bleef ondertussen loeren op de counter en wist vrij eenvoudig overeind te blijven, ondanks de kansjes voor Sétubal. Net voor rust produceerde Laionel nog een goed schot voor de Portugezen, maar Vandenbussche wist ook deze bal te keren, waardoor het bij rust 0-0 was.

In de tweede helft was de eerste kans voor Laionel, maar hij miste. Heerenveen kreeg na een voorzet van Beerens een goede kans via Pranjic, maar hij kopte over. Vlak daarna kreeg Heerenveen haar eerste corner van de wedstrijd, maar dit leverde niets op. Heerenveen probeerde door te drukken, maar tot kansen leidde dit niet. Setúbal kreeg via Lionel een kans, maar Vandenbussche stond op de goede plaats.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft wist Janicio de bal goed voor te krijgen en Leandro Carrijo wist de bal tegen de touwen te koppen, waardoor Setúbal op 1-0 voorsprong kwam. Daarna ging Heerenveen op zoek naar de gelijkmaker en bracht enkele verse krachten in. Via Elyounoussi, Svec en Pranjic kreeg Heerenveen mogelijkheden, maar benut werden ze niet. Daarna zakte de wedstrijd in, maar kregen de Portugezen via Lionel nog een mogelijkheid. In de blessure tijd brak Pranjic door in het strafschopgebied en wist de bal voor te krijgen, waarna Elyounoussi de gelijkmaker aan liet tekenen. Daarna drongen de Portugezen nog aan, maar het bleef 1-1.

Karakteristieken

Vitória Setúbal - SC Heerenveen 1-1
67’ Leandro Carrijo 1-0
90+1’ Elyounoussi 1-1

Toeschouwers: 4.000
Scheidsrechter: Fautrel (Fra)
Stadion: Estádio José Alvalade (Lissabon)
Gele kaart: Chaves, Cissokho (Vitória Setúbal), Pranjic, Jong-A-Pin, Sibon (SC Heerenveen)

Opstellingen

Vitória Setúbal: Bruno Vale, Auri, Cissokho, Janicio, Robson, Elias, Leandro Lima (Mateus/79), Chaves (Bruno Gama/64), Sandro, Leandro Carrijo (Danilo/82), Laionel

SC Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Dingsdag, Jong-A-Pin, Fellinga (Elyounoussi/74), Grindheim, Svec, Väyrynen, Pranjic, Beerens (Paolo Henrique/74), Sibon (Smárason/89)

Submitter:  Bron: FOK!sport