[NHL] Avery keert niet meer terug bij Stars

Sean Avery zal dit seizoen niet meer terugkeren bij de Dallas Stars. Dit kondigden de Stars zondagochtend aan. De NHL had Avery zes wedstrijden geschorst vanwege opmerkingen over Calgary-speler Dion Phaneuf die het aanlegde met zijn ex.

Voormalig Stars-speler, NHL-legende en vice-general manager Brett Hull zei in een statement: "Sean moet zich concentreren op zichzelf en de Stars moeten zich concentreren op hockey in de strijd om een playoff-plaats. We moeten allemaal vooruit."

De Stars zien af van de mogelijkheid om Avery's contract te ontbinden door middel van paragraaf 2 van het standaard NHL-spelerscontract waarin staat dat alle NHL-spelers zich onthouden van gedrag dat de club, de league of ijshockey in het algemeen beschadigt. "De boodschap hierachter is dat we geen afleiding willen. Sean kan zich nu focussen op het oplossen van zijn persoonlijke problemen en de Stars kunnen hun energie in het winnen van wedstrijden stoppen."

Stars-coach Dave Tippett en enkele sleutelspelers zeiden al eerder dat het moeilijk zou worden voor AVery om terug te keren in de kleedkamer. "Tien minuten voordat Sean naar buiten kwam met deze opmerkingen stond ik hem nog te verdedigen, en hij heeft mij en vooral het team hiermee ernstig teleurgesteld. Er is een hoop moeite vanuit het management en de staf ingestopt om hem in de groep opgenomen te laten worden, en dan doet hij dit."