Kovalainen blijft optimistisch

Heikki Kovalainen blijft vooralsnog positief. De Fin kende een beroerde start van het nieuwe Formule 1-seizoen en wist nog geen punten te pakken. Sterker nog, hij kon nog geen volle raceronde afwerken.

"Ik denk dat we veel positieve dingen kunnen halen uit het seizoen tot dusver, afgezien van de races zelf, liet Kovalainen tijdens een persconferentie weten. "Ik heb twee behoorlijk slechte races achter de rug. Ik heb nog geen raceronde gereden. Aan de andere kant heb ik het gevoel dat ik nu meer uit het team weet te halen. Ik werk beter samen met het team. De basis is dus eigenlijk erg veelbelovend. De teleurstelling van de eerste races heb ik inmiddels achter me gelaten. Ik hoop dat ik dit raceweekend eens af kan sluiten met een goede zondag."

Kovalainen omschrijft de sfeer binnen McLaren als goed. Dat is een goed teken, aangezien de Britse stal dit seizoen al een aantal tegenslagen te verwerken kreeg. "Als je naar de omstandigheden kijkt, dan zou het moreel in het team erg laag moeten zijn. Maar iedereen blijft gefocust en blijft hard werken. Zo hebben we voor komend weekend opnieuw een upgrade voor de auto. Ik denk dat dit de juiste instelling is om zo'n moeilijke tijd door te komen. We mogen de moed niet laten zakken."