Doornbos wil vorm meenemen naar Long Beach

Robert Doornbos gaat komend weekend in de straten van Long Beach voor een goed resultaat in de IndyCar Series. De Nederlander won vorige week de sprintrace in de A1GP in Portugal en hoopt dit goede vorm mee te nemen naar Amerika.

"Het feit dat het team in het verleden goede resultaten heeft behaald in Long Beach, geeft me veel vertrouwen voor komend weekend. Bovendien ben ik momenteel bijzonder gemotiveerd, dus hopelijk kunnen we komend weekend weer voorin meedoen," aldus Doornbos die het Newman/Haas/Lanigan in het verleden op het circuit goed heeft zien presteren.

Twee jaar geleden kwam Doornbos in de ChampCars op het circuit in Californië door problemen met de versnellingsbak niet verder dan een dertiende plaats. "Ik ben erachter gekomen dat de IndyCar een totaal ander beestje is om af te stellen dan de Panoz. De afstelling die ik in de Champ Cars gebruikte op Long Beach, zal niet eens in de buurt komen van de set-up die ik komend weekend zal gebruiken."

"Ik denk dat we komend weekend weer sterk zullen zijn. Het veld zal ongetwijfeld weer bijzonder competitief zijn, maar we zullen er echt alles aan doen om weer een NHL-auto vooraan te krijgen. Bij voorkeur twee," aldus de Nederlander die alles zal geven in Long Beach.