Ferrari komt snelheid te kort

Ferrari rijdt dit Formule 1-weekend in China zonder KERS, maar veel geholpen heeft het nog niet voor het Italiaanse team. Felipe Massa en Kimi Räikkönen kwamen er vrijdag niet aan te pas door een gebrek aan snelheid.

Ferrari besloot KERS weg te halen door het gebrek aan betrouwbaarheid, maar kampt nu met het tekort aan snelheid. "We verliezen aan snelheid. We hebben nu minder aerodynamische neerwaartse druk dan de auto’s aan de top. Onze ambitie om voor het kampioenschap te strijden is nu nog meer geminimaliseerd," aldus Massa.

De Braziliaan ziet de situatie niet snel verbeteren voor het team uit Maranello. "We moeten zo hard mogelijk aan de slag om de auto te verbeteren, maar we weten tegelijkertijd dat het erg moeilijk wordt om een inhaalslag te maken."

Teambaas Stefano Domenicali deelt de mening van Massa. "Het is duidelijk dat wij vermogen inleveren door het weglaten van KERS. De auto is dan ook ontworpen met KERS in gedachten."

Kimi Räikkönen zegt geen verschil te merken. "De balans van de auto is niet slecht, ik voel het niet dat KERS er niet inzit. Het punt is meer dat wij gewoon langzamer zijn dan onze concurrenten. Op dit moment zijn wij niet in staat om voor de titel te strijden," aldus de Fin.