Uitslagen Spanje speelronde 31

FC Barcelona lijkt probleemloos op weg te gaan naar de Spaanse landstitel. De Catalanen pakten wederom drie punten, maar liepen niet uit op het eveneens winnende Real Madrid.

Barcelona reisde af naar Madrid voor de ontmoeting met Getafe. De thuisclub ondervond de kracht van het elftal van Pep Guardiola al snel en moest veelvuldig een beroep doen op de uitstekend keepende tweede doelman, Vladimir Stojkovic. De oud-keeper van onder meer Vitesse hield in de openingsfase de nul, maar moest na negentien minuten alsnog vissen toen Lionel Messi namens de bezoekers de score opende. Barça trachtte hierna de marge te vergroten, maar zag zich meermaals een strafschop ontnomen worden door arbiter Turienzo Álvarez. Stojkovic voorkwam verdere tegengoals maar zijn teamgenoten wisten er niets uit te slepen.

De enige echt overgebleven achtervolger Real Madrid moest het opnemen tegen Recreativo in Huelva. In een slechte wedstrijd wisten de mannen van Juande Ramos aanvankelijk slechts gevaar te stichten via Arjen Robben. Tot vlak voor rust, toen Raúl de paal trof en Sergio Ramos in de rebound over schoot. Vlak na de thee zorgde Marcelo dan toch voor de 0-1, als resultaat op een steekbal van Fernando Gago. Doelman Iker Casillas voorkwam op meerdere momenten de tegentreffer van Recre. Wesley Sneijder mocht slechts invallen bij de Madrilenen, en moest door een late blessure zelfs weer vervangen worden door Rafael van der Vaart.

De strijd om plaats drie leek lange tijd al beslist in het voordeel van Sevilla, maar op zondagavond gingen de Andalusiërs onderuit bij directe concurrent Valencia. Via Julien Escudé kwam Sevilla al snel op voorsprong, maar een rode kaart voor Adriano en een benutte strafschop van David Villa zorgden voor een uitstekende uitgangspositie voor de thuisclub na de rust. Het duurde desondanks lang voor Los Ches profiteerden van het numerieke voordeel, maar tien minuten voor tijd kwam Valencia alsnog op voorsprong. Fernando Navarro sloeg de bal weg met zijn hand, en bezorgde Juan Mata daardoor een buitenkansje om vanaf de stip 2-1 te maken. In blessuretijd maakte Pablo Hernández de klus af.

Espanyol deed een goede stap richting lijfsbehoud, en kwam via een 1-0 overwinning op Racing eindelijk weer van de laatste plaats af. De rode lantaarndrager is nu Numancia, dat bij Atlético onderuit ging door drie treffers na rust. Villarreal zakte wederom een positie doordat het bij Real Valladolid niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. Zelfs een man-meer-situatie van een half uur pakte niet in het voordeel uit van Manuel Pellegrini's mannen.