BMW Sauber start wisselvallig in Bahrein

BMW Sauber kende een wisselend begin van het race-weekend in Bahrein. Nick Heidfeld en Robert Kubica lieten in de eerste sessie nog een tweede en derde tijd noteren, maar zij wisten dit in de middag niet meer te herhalen.

"Het zag er in de ochtend beter duit dan in de middag," concludeerde Heidfeld na afloop van de tweede sessie. "Het verschil in balans tussen de zachte en de harde band is hier vrij groot. Dat maakt het erg moeilijk voor ons om de auto goed af te stellen. ook had ik een gebrek aan remstabiliteit en grip, al is dat laatste normaal op de vrijdag in Bahrein. We zullen nu de data gaan bestuderen en kijken wat we kunnen verbeteren voor morgen."

Kubica maakt zich nog niet druk om de resultaten, die in beperkste mate nog tegenvallen voor het team van BMW Sauber. "Het was een normale vrijdag," aldus de Pool, die dit weekend met KERS zal rijden. "We hebben de banden vergeleken en gewerkt aan de balans van de auto. Verder hebben we ook gekeken naar de afstelling van het KERS-systeem, wat nogal een uitdaging is met die hoge temperaturenm hier. We zullen nu alla gegevens analyaseren en hopelijk doen we het morgen beter."

Submitter:  Bron: FOK!sport