Trulli: "Dit is geweldig voor Toyota"

Jarno Trulli kan zijn geluk niet op. De coureur van Toyota begint morgen vanaf poleposition aan de Grote Prijs van Bahrein. De laatste keer dat Italiaan vanaf de eerste positie mocht starten was in 2005. Dat was tijdens de roemruchtige Grand Prix van de Verenigde Staten.

"Het was geen gemakkelijke kwalificatie," liet Trulli na afloop weten. "Ik had na de eerste ronde wat problemen met de auto. Ik was vooral aan het worstelen met de remmen. Die werkten niet zoals ik wilde. Ik gaf echter niet op, want ik wist dat we verder een goede auto hadden, waarmee we voor pole moesten kunnen gaan. Het is fantastisch dat we eerste en tweede zijn geworden. Dit is geweldig voor Toyota."

Ook Timo Glock was dik tevreden over zijn tweede plaats, die hij tijdens de kwalificatie behaalde. "Ik was erg verrast om aan het einde van de kwalificatie de snelste tijd te rijden. De omstandigheden waren tegen het einde namelijk nog erg lastig, door de veranderende wind ging de auto zich erg nerveus gedragen. Jarno is altijd sterk in de kwalificaties. Ik maakte nog een foutje tijdens mijn laatste run, waardoor ik wat tijd verloor. Maar zonder dat foutje zou ik nog niet snel genoeg zijn geweest voor de pole."

Submitter:  Bron: FOK!sport