Alguersuari beleeft goede eerste dag

Jaime Alguersuari maakte vandaag op 19-jarige leeftijd zijn debuut in de Formule 1. De Spanjaard is de jongste coureur in de sport ooit en velen zeggen dat hij te jong is. Teambaas Franz Tost neemt Alguersuari in bescherming.

"Jaime heeft vandaag fantastisch werk verricht op zijn eerste dag in de Formule 1. Hij heeft 82 ronden gereden zonder een fout te maken. In elke ronde raakte hij meer gewend aan de auto, het werken met de engineers en aan alles wat er omheen zit. Het is een goede voorbereiding op de kwalificatie van morgen en voor de race. Goed werk tot nu toe," zei Tost.

Alguersuari kwam vandaag tot een twintigste en laatste tijd op 1,9 seconden van Lewis Hamilton, maar was toch tevreden over hoe de dag verlopen was. "Ik ben blij hoe vandaag verlopen is," zei de Spanjaard. "Vooral vanochtend had ik een goed tempo en ik voelde me op mijn gemak. In de tweede sessie had mijn rondetijd sneller kunnen zijn, maar ik heb op de zachte banden geen vrije ronde kunnen rijden. Ik leer de hele tijd en het lastigste was het ingaan van de snelle bochten welke ik veel sneller moet nemen, maar dat komt wel als mijn vertrouwen groeit en ik meer kilometers maak. Elke keer als ik weer naar buiten ging leerde ik weer bij en voelde ik me meer op mijn gemak."