Jol: "Vermeer keept tegen Benfica"

Ajax-trainer Martin Jol toonde zich vrijdag een tevreden man met het 3-3-gelijkspel tegen Atlético Madrid in het Amsterdam Tournament. In de wedstrijd van zondag tegen Benfica zal hij met Kenneth Vermeer op doel starten, zo vertelde hij tijdens de persconferentie na afloop van het duel met de Spanjaarden.

"Vermeer zal dan het doel verdedigen," verklapte Jol over de wedstrijd tegen Benfica. Ook verdediger Oleguer is dan weer van de partij. "Hij is pas net weer fit, maar zit zondag voor het duel met Benfica weer bij de selectie."

Tegen Atlético Madrid speelde Ajax wisselvallig. De Amsterdammers lieten in aanvallend opzicht af en toe mooie dingen zien, maar gaven de tegendoelpunten te gemakkelijk weg. Al met al was Jol toch content met het eindresultaat tegen de Spanjaarden. "Dat is geen club van het niveau Bal Op Het Dak 8."

Tegen Atlético Madrid startte Ajax in een 4-4-2 formatie. Jol hierover: "We hebben geen Finidi of Overmars dus het is logisch dat we niet met buitenspelers beginnen. Maar in de tweede helft hebben we wel met drie spitsen iets afgedwongen. Het is goed als een elftal in twee systemen kan voetballen."

Natuurlijk kwam de aankoop van Demy de Zeeuw ook ter sprake. De middenvelder tekende vrijdag voor vier seizoenen bij Ajax. "Ik weet dat we al elf middenvelders hebben, maar die hebben Ajax niet allemaal beter gemaakt. De Zeeuw zal dat wel doen en hij kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten," becommentarieert Jol de komst van De Zeeuw. "Met spelers als De Zeeuw komt Ajax waar het wil zijn en hoort te zijn."