'Ajax richt vizier op transfervrije Lugano'

De Telegraaf bericht zondag dat Ajax de Uruguayaan Diego Lugano wil vastleggen. Met name aanvoerder Luis Suárez zou de transfervrije verdediger graag naar Amsterdam zien komen. Lugano (28) is aanvoerder van het nationale elftal van Uruguay.

Suárez polste Lugano al telefonisch en bij de nationale ploeg voor een transfer naar Ajax. Bij de Amsterdammers zou de centrale verdediger voor meer routine moeten zorgen. Namens Uruguay speelde Lugano tot nu toe 34 interlands, waarin hij drie keer scoorde.

Met het Braziliaanse São Paulo beleefde Lugano in zijn carrière grote successen. De verdediger won met de Brazilianen de landstitel en de Copa Libertadores. Bovendien versloeg São Paulo het Engelse Liverpool in de finale van de strijd om de wereldbeker voor clubteams. In 2005 werd Lugano verkozen tot de beste verdediger van de Braziliaanse competitie.

Na zijn periode bij São Paulo vertrok Lugano naar het Turkse Fenerbahçe. Met de Turkse ploeg haalde de verdediger in het seizoen 2007/2008 de kwartfinale van de Champions League.

Ajax is al langer op zoek naar een centrale verdediger. De Amsterdammers trachtten enkele weken geleden Oguchi Onyewu binnen te halen, maar de Amerikaan koos voor een lucratieve deal bij AC Milan. In de Uruguayaanse media wordt momenteel de 18-jarige Sebastian Coates in verband gebracht met de hoofdstedelingen.