[WK Judo] Chun pakt titel -73 kg

In de klasse onder de 73 kilogram ging de finale tussen de Noord Koreaan Kim Chol Su en de Zuid Koreaan Wang Ki Chun. De Zuid Koreaan wist vrij gemakkelijk overeind te blijven en hierdoor de gouden plak te behalen.

De Noord Koreaan was erg afwachtend zijn tegenstander probeerde juist veel kleine aanvalletjes te maken. De Noord Koreaan werd vanwege afwachtende spel tot tweemaal toe gestraft. De Koreaan pakte hierna de Noord Koreaan bij de mouw en maakte een armworp wat hem uiteindelijk een yuko opleverde. Su kreeeg opnieuw een straf voor passiviteit en dat leverde hem een Wasa-Ari tegen op. De Zuid Koreaan kon de wedstrijd hierdoor makkelijk uit spelen en won voor de tweede maal de wereldtitel.

Nederland mag dan wel het gastland zijn voor het WK Judo. Vandaag was er toch duidelijk een Belgische invasie in ons kleine kikkerlandje. De Belgen waren naar Rotterdam gekomen om hun favoriet Dirk van Tichelt aan te moedigen. De Belg had al snel zijn Turkse tegenstander in een houdgreep maar liet hem hieruit ontsnappen zodat er slechts een yuko op het bord verscheen. Hierna scoorde de Belg nog een Wasa-Ari waarmee hij uiteindelijk de bronzen medaille tot genoegen van de vele Belgische fans wist te veroveren. De andere bronzen medaille ging naar de Rus Mansur Isaev die won van de Kazach Rinat Ibragimov.

Submitter:  Bron: FOK!sport