Uitslag FK Qarabag - FC Twente

FC Twente is de eerste Nederlandse club, die de groepsfase van de Europa League heeft bereikt. De Tukkers speelden gelijk bij FC Qarabag, wat voldoende zou zijn. Vorige week won de formatie van trainer Steve McClaren met 3-1 van de ploeg uit Azerbeidzjan.

FK Qarabag had nog altijd hoop na de eerste wedstrijd in Enschede. FC Twente werd vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet en mocht blij zijn dat het voor rust niet tegen een achterstand aan keek. Boschker verrichtte een aantal cruciale reddingen op pogingen van Kerimov en Dzavadov.

Ook na de thee was de thuisploeg beter, waardoor de Tukkers met de rug tegen de muur stonden. De beste kans voor FC Twente werd uiteindelijk door Perez gecreëerd. De Deen schoot de bal van grote afstand tegen de paal. Naarmate het tweede deel van de wedstrijd vorderde, werd FK Qarabag minder gevaarlijk. Hierdoor kwam de formatie uit Enschede meer in balbezit en wist men zonder kleerscheuren de negentig minuten vol te maken.


Karakteristieken

FK Qarabag - FC Twente 0-0 (1-3)

Toeschouwers: n.n.b.
Scheidsrechter: Deaconu (ROU)
Stadion: Guzanli Olympic Stadium, Quzanli
Gele kaart: Allahverdiev, Aleev (FK Qarabag), Stam (FC Twente)

Opstellingen

FK Qarabag: Velijev, Gasymov, Medvedev, Kerimov (Yusifov/72), Ismaylov (Aleev/67), Teli, Sadygov, Mammadov, Allahverdiev, Nadirov, Dzjavadov

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brama, Janssen (Perez/46), Tioté, Stoch (Vujicevic/61), N'Kufo, Ruiz (Akram/90+1)

Submitter:  Bron: FOK!sport