Beachvolley-dames schakelen elkaar uit

De damesteams hebben donderdag elkaar uitgeschakeld bij de Swatch FIVB World Tour beachvolleybal in Den Haag. Eerst speelden Merel Mooren en Marloes Wesselink tegen Margo Wiltens en Madelein Meppelink.

De strijd tussen deze twee teams was uitermate spannend en werd na drie sets in het voordeel beslist van Mooren/Wesselink (19-21, 21-14 en 15-11). Deze dames speelden vervolgens tegen Sanne Keizer en Marleen van Iersel die eerder op de dag de gezusters Schwaiger uit Oostenrijk hadden verslagen (21-15 en 21-19). In de eerste set was het verschil tussen de twee thuisspelende teams behoorlijk groot (25-15). In de tweede set zaten de teams dichterbij elkaar, maar ook nu wonnen Keizer en Van Iersel (21-18).

Omdat Michelle Stiekema en Daniëlle Remmers het eerder op de dag niet konden bolwerken tegen de als eerste geplaatste, Braziliaanse Larissa en Juliana (21-14 en 21-12) volgde de derde geheel Nederlandse confrontatie op het Scheveningse strand. Bij het NK werd het een uitermate spannend duel tussen de youngsters en Keizer/Van Iersel. Dat werd het nu niet. Keizer en Van Iersel waren vastbesloten de andere dames niet te dichtbij te laten komen. Dat lukte aardig. Het werd uiteindelijk 21-19 en 21-17. Keizer en Van Iersel spelen vrijdag tegen Sona Novakova en Lenka Hajeckova (Tsjechië) en eindigen minimaal op de zevende plaats.


Resultaten tot nu toe

Daniëlle Remmers/Michelle Stiekema: 9e plaats

Merel Mooren/Marloes Wesselink: 13e plaats

Margo Wiltens/Madelein Meppelink: 17e plaats

Submitter:  Bron: FOK!sport