FC Dordrecht maakt Breinburg weer prof

Reinhard Breinburg mag zich weer echt profvoetballer noemen. De verdediger van FC Dordrecht, die sinds de zomer van 2008 als amateur voor de club speelde, tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Breinburg kwam in 2004 eerst als huurling van Feyenoord naar de Krommedijk. De Dordtenaren namen de 25-jarige verdediger al snel definitief over. Breinburg tekende een contract tot medio 2008. Dat wenste hij in eerste instantie niet te verlengen. Uiteindelijk bleef hij bij de Schapenkoppen, die hem echter als amateur lieten spelen. Inmiddels speelde hij 110 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde.

Door Breinburg nu weer een profcontract te laten tekenen, hoeft FC Dordrecht nog maar één speler te contracteren om te voldoen aan de minimale eisen van de KNVB. De bond schrijft namelijk voor dat elke BVO zeventien profspelers in dienst moet hebben. Voor aanstaande dinsdag dient FC Dordrecht nu nog één speler te contracteren. Spits Cecilio Lopes moet die zeventiende speler worden.