PSV wilde Mihaylov

PSV is er niet in geslaagd Nikolay Mihaylov vast te leggen. De Eindhovenaren probeerden in de laatste uren van de transferperiode hun slag te slaan, maar Liverpool wees het bod op Mihaylov af.

PSV bood anderhalf miljoen euro op de sluitpost, maar Liverpool bleek niet te vermurwen. Mihaylov verdedigt momenteel de clubkleuren van FC Twente, waar hij maar weinig aan spelen toekomt door de aanwezigheid van Sander Boschker.

De 21-jarige Mihaylov werd twee jaar geleden door Liverpool overgenomen van Levski Sofia en direct op huurbasis in Enschede gestald. Vorig seizoen stond de tweevoudig Bulgaars international zes duels onder de lat bij FC Twente. Onlangs mocht hij opdraven in het tweeluik met Sporting Portugal in de derde voorronde van de Champions League. In de heenwedstrijd tegen de Portugezen viel Mihaylov in, toen Boschker rood kreeg. In die wedstrijd liet de Bulgaar een uitstekende indruk achter.

Tegenover het Bulgaarse 24chase liet Mihaylov blijken dat hij niet tevreden is met zijn rol in het team van trainer Steve McClaren. "Ik ben niet gelukkig bij Twente, dit is al mijn derde seizoen. Na zo lang als reserve te hebben gefungeerd, ben ik er niet van overtuigd dat ik nog eerste keeper kan worden."

Een transfer naar PSV zag hij daarom wel zitten, maar dat ketste af. "Steve McClaren weigerde me te laten gaan en blokkeerde de transfer. In de winterstop gaan we weer praten; ik ben er vrij zeker van dat ik dan naar PSV ga. Er was nu gewoon te weinig tijd om de details in orde te maken en de zaken goed af te handelen. Mijn jeugdvriend Stanislav Manolev staat ook onder contract staat in Eindhoven, dus dat maakt het extra aantrekkelijk", besloot Mihaylov zijn betoog.