Bourdais naar Superleague Formula

Coureur Sébastien Bourdais heeft een nieuwe werkgever gevonden. De Fransman werd na de Grand Prix van Duitsland ontslagen bij het Formule 1-team Scuderia Toro Rosso en zat sindsdien thuis. Hij gaat in de Superleague Formula rijden voor FC Sevilla.

De carrière van Bourdais is tot nu zeer succesvol verlopen. Hij is tot op heden de jongste Franse F3 kampioen waarna hij in 2002 ook de prestigieuze International F3000 won. Ondanks deze Europese successen, behaalde hij in de Verenigde Staten zijn meest aansprekende titels door viermaal op rij de Champ Car Series, voor het team van Hollywood legende Paul Newman en team partner Carl Haas, te winnen.

Bourdais testte afgelopen week, op het circuit van Magny-Cours, een halve dag succesvol met het Britse Ultimate. Hij behaalde al snel uitstekende rondetijden achter het stuur van de 750 pk V12 motor en besloot na afloop om in de laatste drie ronden van het 2009 seizoen van Superleague Formula by Sonangol te racen. (5/6 September: Estoril; 3/4 Oktober: Monza; 7/8 November: Jarama).

De baas van de Superleague Formula Alex Andreu is blij met de komst van de Fransman. "Superleague Formula is enorm blij en trots om een coureur met de titels van Sébastien Bourdais te mogen verwelkomen. Hij heeft zijn besluit genomen nadat hij onze auto op het Magny-Cours circuit heeft getest, en ik zou het circuit willen bedanken voor hun geloof in ons project en hun bijdrage aan onze ontwikkeling. Onze doelstelling is om de beste coureurs van de wereld aan te trekken en tot deze groep behoren Giorgio Pantano, Antionio Pizzonia en Sébastien Bourdais. Wij zijn ook hoopvol dat anderen hun voorbeeld zullen volgen. Hoe meer coureurs van dit kaliber wij aan kunnen trekken, hoe meer Superleague Formula zijn terechte plek in het landschap van de moderne autosport zal opeisen. Daarnaast zal de kwaliteit van het spektakel voor de fans op deze manier alleen maar toenemen."

Bourdais heeft zin in zijn nieuwe avontuur als autocoureur. "Voor een coureur is Superleague Formula het beste alternatief voor F1. Vandaag de dag is SF het enige andere Europese kampioenschap dat een coureur de mogelijkheid biedt om op een hoog professioneel niveau in éénzitters te racen. Ik geloof ook stellig in het concept waarbij autosport en voetbal worden gecombineerd. Het is een partnerschap dat een ongelooflijk potentieel heeft en daardoor een mooie toekomst. Zodra het kampioenschap beter bekend is weet ik zeker dat Superleague Formula heel sterk wordt."

Submitter:  Bron: FOK!sport