Poolse arts geeft Wasilewski hoop

Na de dubbele beenbreuk van Anderlecht-speler Marcin Wasilewski vraagt de voetbalwereld zich af of de Pools international ooit nog wel terug kan keren op het hoogste niveau. Een Poolse arts heeft gezegd dat hij wellicht eerder op het trainingsveld kan staan dan iedereen denkt.

De arts van het nationale Poolse team heeft de spelers van de Poolse selectie verteld dat het mogelijk is dat Wasilewski al in maart op het trainingsveld kan staan.

De Belgische media vingen dinsdag ook al vanuit de dienst Traumatologie van het Maria Middelares-ziekenhuis in Deurne signalen op dat de hoop op een volledige genezing groeiende is. Later deze week zal Wasilewski nogmaals geopereerd worden. Dan zal er meer duidelijkheid komen over een eventuele terugkeer.

In het revalidatieproces krijgt Wasilewski veel steun. Ook zijn ploeggenoot Jan Polak, die zes maanden 'out' is, krijgt veel steunbetuigingen. "De honderden positieve reacties geven hoop. Wat gebeurd is, stemt tot nadenken en vooral bezinning. Door alle acteurs van de voetbalwereld. Dat het nu om spelers, bestuurders, refs of supporters gaat."

"We zijn er beide van overtuigd dat de talloze emails, tekstberichten en telefoontjes zullen bijdragen tot een betere verwerking van wat ons overkomen is. De uitdrukking van zoveel warmte betekent een hart onder de riem in deze moeilijke periode."