Rummenigge: "Geen akkoord met Real over Ribéry"

Hoewel Franck Ribéry droomt van Real Madrid, wil Bayern München de Fransman niet laten gaan. Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge zegt dan ook dat er geen akkoord is met Real over de verkoop van Ribéry volgend seizoen.

Ribéry heeft een contract tot medio 2011 bij Bayern München. Ook volgend seizoen wil Rummenigge beschikken over de Franse sterspeler. "We hebben geen overeenkomst met Real om Ribéry vanaf volgend seizoen te verkopen. Dat is een feit'."

Arjen Robben bewandelde de omgekeerde weg. De Nederlandse aanvaller verliet Real voor Bayern. De komst van de Oranje-international overtuigde Ribéry ook om in Duitsland te blijven.

"De aankoop van Arjen Robben heeft mij overtuigd om bij Bayern te blijven", aldus Ribéry. "Met zijn komst laat Bayern zien dat het voor de prijzen wil gaan spelen. Ik had de club al verzocht een speler zoals Robben aan te trekken. Ik ben blij dat ze zich hebben verzekerd van zijn diensten."

Ribéry heeft geen rol gespeeld met de transfer van Robben. "De eerste keer dat ik met Real over Robben sprak vroegen zij mij of er een kans was dat zij Ribéry per direct konden kopen. Ik heb toen gezegd dat daar geen sprake van was", aldus Rummenigge.