Robben: "Ook Barcelona wilde me"

In de nieuwe Voetbal International zegt Arjen Robben, die voor 25 miljoen van Real Madrid naar Bayern München verhuisde, dat ook Barcelona interesse toonde in hem. De linksbuiten, die een grote indruk maakte bij zijn debuut voor Bayern, met twee doelpunten, koos bewust ervoor om niet naar Barcelona te gaan.

Robben vindt dat het eigenlijk 'not done' is om van de Koninklijke over te stappen naar Barça. Robben: "Het was onmogelijk die stap te maken. Van Real Madrid naar Barcelona gaan, dat kán gewoon niet." Verder sprak de Oranje-international ook nog over zijn eerste week bij Bayern: "Wat een ongelooflijke week. Donderochtend trainde ik nog bij Real Madrid, 's avonds zat ik in München en vrijdag trainde ik voor het eerst mee. En dan kom ik als invaller op het veld tegen VfL Wolfsburg en scoor ik meteen twee keer."

"De samenwerking met Franck Ribéry liep meteen geweldig; hij bereidde mijn twee goals voor. We vonden elkaar steeds heel makkelijk. Het klopt dat ik tijdens de onderhandelingen erop heb aangedrongen dat Franck moest blijven. Zonder hem kunnen de tegenstanders van Bayern zich gemakkelijk op één speler focussen, op mij dus."