Beenhakker: "Mijn werk eindigt op de Coolsingel"

Leo Beenhakker kan zich na zijn ontslag als bondscoach van Polen helemaal richten op Feyenoord. De 67-jarige Rotterdammer heeft in De Kuip de volledige technische leiding.

Beenhakker wordt gezien als het boegbeeld van de club, maar zo wil hij zichzelf niet noemen. "Je verklaart jezelf toch niet tot boegbeeld? Je zegt niet; ga eens effe opzij, ik ben het nieuwe boegbeeld. Hou op zeg," aldus de technisch adviseur in een interview met AD/Sportwereld.

Met veel respect praat Don Leo over zijn directeur Eric Gudde. "Deze club drijft op mensen zoals hij." Beenhakker ontkent dat hij de ontbrekende schakel was in de organisatie bij Feyenoord. "Nee joh, Ik ga mezelf geen missing link noemen. Doen jullie dat maar. Maar dan moet je me voortaan wel met U aanspreken. En een brief moet voortaan beginnen met Zijne Eminentie," grapt hij.

Feyenoord zit financieel in zwaar weer en sportief gezien gaat het de laatste jaren ook niet voor de wind. Beenhakker heeft dan ook maar één doel. "Heel simpel gesteld; als we op de Coolsingel staan, dan is mijn werk af. Dan zit je in een situatie dat je enorme stappen gemaakt hebt. En niet per ongeluk. Structureel. Bovenaan meedoen en af en toe een transfer als met Royston Drenthe maken. Stabiliteit creëren. Dan is het af."