Velthuizen ergert zich aan verdediging

De matige prestaties van Vitesse zorgden bij Piet Velthuizen voor de nodige frustratie tijdens de training van vrijdag. De keeper ergerde zich aan zijn verdedigers, die het ene na het andere duel verloren.

Vitesse trainde standaardsituaties toen Velthuizen tekeer ging tegen zijn medespelers, weet De Gelderlander. Met name Rogier Molhoek en Frank van der Struijk moesten het ontgelden. "Dit kan toch niet zo," schreeuwde de 22-jarige doelman nadat de verdediging in vijf hoekschoppen vier keer werd geklopt.

De goalie ging vervolgens in discussie met trainer Theo Bos en keeperstrainer Raimond van der Gouw. Bos vatte de woede-uitbarsting van Velthuizen positief op. "Standaardsituaties zijn belangrijk in het voetbal. In de Europa League werd deze week 70 procent van de goals gescoord uit spelhervattingen."

In de derby tegen NEC (2-2) gaf Vitesse vorige week een overwinning uit handen doordat de bezoekers twee keer scoorden uit een verre inworp. Bos: "Ik heb er vertrouwen in dat het beter gaat. Een prima discussie, om doelpunten te voorkomen. Het betekent dat de spelers er zelf ook mee bezig zijn."