Van Nistelrooij alweer geblesseerd

Voor Ruud van Nistelrooij zal zijn rentree er één van dubbele gevoelens zijn geweest. Hij scoorde bij zijn eerste optreden van het seizoen, maar raakte direct weer geblesseerd.

Van Nistelrooij speelde bijna een jaar geen officieel duel meer voor Real Madrid. Een operatie aan zijn knie en de daaropvolgende revalidatie hield de Nederlandse spits maandenlang aan de kant. In het thuisduel met promovendus Xerez mocht Van Gol tien minuten voor tijd bij een 3-0 voorsprong Cristiano Ronaldo vervangen. De aanvaller kon zo in de voorlaatste minuut een pass van Guti onder Xerez goalie Renan doorschuiven en de 5-0 eindstand op het scorebord zetten.

Van Nistelrooij lijkt daarbij echter een lelijke blessure te hebben opgelopen. In de kleedkamer deden de teamartsen van Real Madrid de ontdekking dat de spits waarschijnlijk een spierscheuring in zijn linkerdijbeen heeft opgelopen. Later vandaag zal de voormalig speler van onder meer PSV en Manchester United tests ondergaan om de ernst van de blessure in te kunnen schatten. Naar verwachting speelt Van Nistelrooij in ieder geval niet in de komende duels tegen Villarreal (woensdag) en Tenerife (komend weekend).

Update:
Na een mri-scan is duidelijk geworden dan Van Nistelrooy een spiertje in zijn dijbeen heeft gescheurd en is hierdoor vier tot zes weken uit de roulatie.