Rosberg: "Ik had Singapore 2008 gewonnen"

Nico Rosberg zou goede herinneringen moeten hebben aan Singapore, nadat hij vorig jaar tweede was gefinisht achter Fernando Alonso. In plaats van goede herinneringen is hij zeer gefrustreerd dat er nu pas naar buiten komt dat Renault de boel belazerd heeft. Doordat Renault Nelson Piquet Jr. liet crashen is Nico Rosberg eigenlijk de winnaar van de eerste Grand Prix van Singapore.

"Ik had eigenlijk moeten winnen omdat de winnaar van Singapore vals gespeeld had. Wat nu het grote Renault schandaal is. Als we in protest waren gegaan had ik misschien de race nog gewonnen maar nu is het te laat", vertelde Rosberg, die niet verwacht dat het opnieuw zal gebeuren.

Rosberg ging verder: "In een sport zullen altijd problemen blijven ontstaan omdat er zoveel betrokkenheid heerst. Ook voetbal kent zijn problemen, neem bijvoorbeeld Chelsea. Het is overal en mensen willen soms gebruik maken van het grijze gebied en dat gaat soms fout. Het hoort bij de sport en zal altijd blijven."

Nico Rosberg heeft wel aangegeven te gaan vechten om het podium te bereiken. Het liefst schrijft de Duitser hem dit jaar wel officieel op zijn naam. Rosberg sloot af met een uithaal naar Nelson Piquet Jr.: "Wat ik alleen niet helemaal begrijp is waarom Nelson Piquet jr er zo mild vanaf komt. Voor mij is hij net zo betrokken als de andere omdat hij instemde en de crash veroorzaakt heeft. Hij heeft wel mijn eerste winst afgepakt."