Zé Roberto: "Einde interlandcarrière was fout"

Zé Roberto baalt er flink van dat hij in 2006 heeft besloten om nooit meer voor de nationale ploeg van Brazilië uit te komen. De middenvelder van Hamburger SV zou graag met de Goddelijke Kanaries naar het WK 2010 in Zuid-Afrika gaan.

"Dat ik mijn interlandcarrière heb beëindigd was de grootste fout van mijn leven. Bij elke wedstrijd van het nationale team zit ik voor de televisie. Het feit dat ik er niet bij ben, raakt me in mijn ziel", treurt de spelmaker tegenover Bild. "Het is mijn grote droom om nog een WK voor Brazilië te spelen."

Zé Roberto speelde de meeste jaren van zijn loopbaan bij Bayern München. Afgelopen zomer verliet hij de topclub om te gaan spelen bij HSV. Komend weekeinde staan beide ploegen tegenover elkaar en Zé Roberto denkt dat zijn team niet kansloos is tegen de ploeg van Louis van Gaal.

"Natuurlijk is het respect voor de grote successen van die club er nog. Maar Bayern München is niet meer onverslaanbaar. Andere teams hebben ze ingehaald", oordeelt de middenvelder, die, met uitzondering van een seizoen bij Santos, al sinds 1998 in de Bundesliga speelt.