Lodeweges stapt op als trainer N.E.C.

Dwight Lodeweges is opgestapt als trainer van N.E.C. Vanmorgen heeft hij zijn staf en spelers op de hoogte gebracht. Gisteren had hij de directie van N.E.C. al over dit voornemen geïnformeerd.

Over de reden voor dit onverwachte besluit zegt Lodeweges: "Ik heb niet het gevoel de trainer te zijn die N.E.C. op dit moment nodig heeft. Het lukt mij niet om een wending te geven aan de huidige situatie en ik heb er geen vertrouwen in dat ik dat op korte termijn kan veranderen. Ik heb de directie van mijn voornemen om te stoppen op de hoogte gebracht. De directie heeft mij gevraagd dit voornemen te heroverwegen. Dat heb ik gedaan, maar ik ben bij mijn besluit gebleven."

"Vanmorgen heb ik aan de spelers en staf uitleg verschaft en ik hoop dat zij mijn besluit willen respecteren. Ik verwijt de club, de spelers en de staf niets, wens N.E.C. veel succes en realiseer me dat de club hiermee in een moeilijke positie wordt gebracht, midden in de competitie en vlak voor de bekerwedstrijd tegen Excelsior."

Namens N.E.C. reageert Algemeen Directeur Jacco Swart als volgt: "Wij waren natuurlijk zeer verrast toen Dwight met deze mededeling kwam. Hij heeft ons oprecht verteld over zijn redenen om te willen stoppen. Natuurlijk hebben wij hem gevraagd hier nog eens goed over na te denken omdat er voor ons geen aanleiding was om uit elkaar te gaan. Nadat hij dit gedaan heeft, hebben wij besloten in te gaan op zijn herhaalde verzoek om de arbeidsovereenkomst per direct te ontbinden. Wij zijn teleurgesteld dat hij vertrekt, maar respecteren zijn besluit en oprechtheid in dezen," aldus Swart.

Wim Rip en Wilfried Brookhuis zullen voorlopig de taken van Lodeweges overnemen.

Submitter:  Bron: FOK!sport