[NHL] Uitslag Winter Classic

Op nieuwjaarsdag werd in de NHL voor de vierde keer de Winter Classic afgewerkt. Dit keer namen de Boston Bruins het op Fenway Park, het honkbalstadion van de Boston Red Sox, het op tegen de Philadelphia Flyers. De uitslag van de tegenvallende wedstrijd was 2-1 in het voordeel van de Bruins.

Beide ploegen gingen van start in retro-shirtjes. In de eerste paar minuten waren beide ploegen vooral aan het aftasten en gebeurde er weinig noemenswaardigs. Iets voorbij halverwege de de periode ontstond er een gevecht tussen Dan Carcillo en Shawn Thornton om wat vuur in de wedstrijd te brengen. Dat lukte, want er ontstonden hierna wat meer kansen. De Flyers kregen zes minuten voor het einde van de periode een goede kans via Jeff Carter, maar goalie Tim Thomas wist zowel de initiele poging als de rebound te stoppen.

Even later in de periode kregen ook de Bruins een goede kans met een afstandsschot, maar goalie Michael Leighton wist ondanks de screen knap redding te brengen. De rest van de periode waren de Flyers sterker, maar tot grote kansen of doelpunten leidde dit niet.

Ook in de tweede periode waren de Flyers sterker, maar dit keer kwam dat wel op het scorebord tot uiting. Philadelphia wist via verdediger Danny Syvret te scoren terwijl goalie Thomas Flyers-speler Scott Hartnell probeerde weg te duwen omdat Hartnell eerder al tegen hem aan kwam. Aaron Asham kreeg met nog vijf minuten te gaan een break-away kans voor de Flyers, maar wist niet te scoren. Aan het einde van de periode kregen de Flyers nog een twee tegen één-kans, maar ook hieruit werd door een verkeerde pass niet gescoord waardoor de Flyers met een 1-0 voorsprong voor de tweede maal gingen rusten.

Al vroeg in de derde periode kregen de Bruins een hooking penalty van Johnny Boychuk. De beste kans tijdens deze powerplay was echter voor de Bruins die via Patrice Bergeron echter naastschoten. Even later mochten de Bruins het ook proberen in de powerplay na een penalty van Carcillo, maar Leighton wist zijn doel ondanks de hoge druk schoon te houden. De rest van de periode speelden de Flyers vooral op safe behoudens enkele gevaarlijke uitbraken, en probeerden de Bruins de druk op het doel van de Flyers te houden. Dit resulteerde in een penalty voor Flyers-verdediger Kimmo Timonen die Boston-verdediger Zdeno Chara vlakbij het doel onderuit haalde. In de powerplay die volgde maakten de Bruins gelijk nadat het doel van Leighton lange tijd onder vuur lag. De 41-jarige veteraan Mark Recchi wist een schot van Derek Morris te veranderen voor de gelijkmaker.

Na de goal kwam het publiek goed in de wedstrijd en brak de wedstrijd ook helemaal open, terwijl er nog maar twee minuten te gaan waren. Er ontstond nog een goede kans voor Philadelphia, maar even later braken de Bruins gevaarlijk uit en moesten de Flyers met een tripping penalty aan de handrem trekken. In de 45 seconden die nog resteerden wisten de Bruins echter niet te scoren, waardoor de wedstrijd overtime in ging.

De Bruins hadden nog één minuut en vijftien seconden powerplay over, dus mochten het met vier man tegen drie van de Flyers proberen. De Flyers verdedigden echter sterk, waardoor de Bruins niet echt gevaarlijk konden worden. Vlak na de powerplay braken de Flyers gevaarlijk uit, maar wisten in drie pogingen niet langs Thomas te komen. Even later was het voor de Bruins wel raak. Marco Sturm wist de winnende treffer binnen te tikken uit een pass van Bergeron.