[Dakar] Van den Goorbergh: "Buggy uit woestijn halen"

Voor Jurgen van den Goorbergh was zijn Dakar-avontuur snel ten einde. De Nederlander reed dit jaar in een McRae Buggy en zou de rally door Argentinië en Chili solo gaan volbrengen. Pech met onder meer vele gebroken assen zorgde er voor dat de voormalig motorcoureur zijn missie al in de derde etappe moest staken. Of hij in 2011 weer mee gaat doen weet hij nog niet.

"Volgend jaar? Laten we eerst dit jaar maar afronden - Kees heeft de buggy in de woestijn laten staan en is per helicopter terug gebracht naar het bivak. Nu is het zaak de buggy veilig te stellen en dat wordt buffelen - het is nu een graad of 42! De weersvoorspelling voor morgen is zandstormen dus het is zaak vandaag hier weg te komen," zei Van den Goorbergh op zijn website.

"Ik heb nog niet echt de tijd genomen stil te stan bij de gebeurtenissen van gisteren en de afgelopen dagen. Ik hoef je niet te vertellen dat ik baal als een stekker en zo absoluut niet gedacht (gehoopt) had dat de rally zou verlopen. Tijd om er verder bij stil te staan is er niet. We gaan eerst deze buggy veilig stellen en daarna zullen we gaan bekijken wat we wanneer gaan doen en hoe we thuis komen. Daar zijn we nu al een dikke 4 uur mee bezig en ik denk dat we nog wel even aan het tobben zijn!"