Sevilla knikkert Barcelona uit beker

Sevilla is er in geslaagd de kwartfinale van de Copa del Rey te bereiken. In eigen huis verloor het weliswaar van titelverdediger FC Barcelona, maar de 0-1 bleek na het resultaat van vorig week alsnog voldoende.

Barcelona trad in Sevilla aan in de wetenschap dat het minstens twee keer moest scoren als gevolg van de 1-2 nederlaag die het vorige week in eigen huis leed. Pep Guardiola kon buiten doelman Víctor Valdés zijn sterkste elftal opstellen. Sevilla miste topscorers Luís Fabiano en Fredi Kanouté door respectievelijk blessureleed en de Africa Cup.

Al in de derde minuut kon de thuisclub de leiding nemen, toen Romaric de bal in het strafschopgebied ontving. Het schot uit de draai van Ivoriaan ging echter rakelings naast. Even later scoorde Sevilla dan toch. Barcelona's reservedoelman José Manuel Pinto werd door Álvaro Negredo buiten het strafschopgebied van de bal gezet, waardoor de bal naar Jesús Navas rolde. De middenvelder schoot de bal in het lege doel, maar arbiter Carlos Clos Gómez keurde de treffer om onbekende redenen af.

Barça groeide in de wedstrijd en creëerde alsmaar betere kansen. Zlatan Ibrahimovic kreeg een hoge bal aangespeeld die hij van dichtbij niet op doel kreeg. De Zweed schoot de bal zelfs over de zijlijn. Even later kopte Ibrahimovic wel op doel, maar vond de uitstekend keepende Andrés Palop op zijn weg. Ook Andrés Iniesta's rebound ging er niet in.

In de tweede helft bleef de druk van de bekerhouder onverminderd groot. De defensie van Sevilla liet echter weinig toe, tot de 64e minuut. Xavi kreeg de bal tegen zijn hand aan geschoten, waardoor deze perfect viel voor een schot uit de draai. De Spaanse middenvelder plaatste deze perfect in de verre hoek: 0-1.

Ook Lionel Messi wilde zijn stempel op de wedstrijd drukken, en leek zijn ploeg zelfs naar de kwartfinale te schieten. Zijn schot dat volgde op een dribbel kwam echter terug van de paal, en in de rebound zag de Argentijn tot zijn grote verbazing dat Ibrahimovic deze naast het doel van Palop werkte. In een hectische slotfase hield Sevilla stand. Zij treffen Deportivo de La Coruña, dat eerder Valencia uitschakelde, in de kwartfinales.


Sevilla FC* - FC Barcelona 0-1 (2-1)
 64' Xavi 0-1

Stadion: Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Arbiter: Carlos Clos Gómez
 Gele kaart: Renato, Lolo, Jesús Navas, Fernando Navarro, Romaric (Sevilla), Lionel Messi, Thierry Henry, Gerard Piqué (Barcelona)

Opstellingen:

Sevilla FC: Palop; Konko, Dragutinovic, Escudé, F. Navarro; Duscher (Lolo/58), Romaric (Cala/90+2); Jesús Navas, Renato, Adriano (D. Capel/65); Negredo.

FC Barcelona: Pinto; D. Alves (Pedro/84), Piqué, Puyol, Abidal; Busquets; Xavi, Iniesta; Messi, Ibrahimovic (Bojan/84), Henry.