HFC Haarlem failliet verklaard

HFC Haarlem is failliet. De Noord-Hollandse voetbalclub had tot vanmiddag de tijd om een investeerder te vinden die bereid was om een schuldenlast van twee miljoen euro over te nemen. De club uit de Jupiler League is daar echter niet in geslaagd.

Door het faillissement zullen alle resultaten van HFC Haarlem van dit seizoen geschrapt worden. De eindstanden in de strijd om de periodetitels blijven wel staan. De uitwedstrijd afgelopen vrijdag tegen Excelsior, die met 3-0 werd verloren, is de laatste geweest.

Algemeen manager Johan van Streun heeft de spelers, technische staf en het kantoorpersoneel vanmiddag op de hoogte gebracht. Om 16:00 uur volgt een persconferentie. HFC Haarlem kwam in de problemen toen de bouw van een nieuw stadion niet doorging. Sponsoren haakten daarop af. De club investeerde tegelijk wel in nieuwe spelers, en hierdoor namen de schulden verder toe.

HFC Haarlem werd in 1889 opgericht. In 1946 werd het landskampioen en bovendien pakte de club tweemaal de beker. In 1990 degradeerde de club voor het laatst uit de eredivisie.