Uitslag Chelsea - Arsenal

Chelsea heeft de Londense derby tegen Arsenal met 2-0 gewonnen. Didier Drogba was de gevierde man aan de zijde van The Blues. De Ivoriaanse aanvaller was namelijk verantwoordelijk voor beide treffers.

Drogba zorgde na zeven minuten wedstrijd al voor een ontlading op Stamford Bridge. Dat was namelijk het moment dat de aanvaller zijn eerste doelpunt liet aantekenen. John Terry bediende zijn ploeggenoot, die vervolgens het net liet bollen.

Een kwartier later mochten de fans van Chelsea opnieuw juichen, aangezien Drogba voor de tweede keer raak schoot. Ditmaal nam Frank Lampard het voorbereidende werk voor zijn rekening. In het resterende deel van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wel kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Door het nieuwe verlies lijkt Arsenal definitief te zijn afgehaakt in de strijd om de Engelse landstitel. Het gat met Chelsea is inmiddels tot negen punten gegroeid. Ook de nummer twee van de Premier League, Manchester United, heeft een aanzienlijke voorsprong op The Gunners, namelijk zeven punten.