IJshockeyers USA winnen ook tweede wedstrijd

De Amerikaanse ijshockeyers hebben ook hun tweede wedstrijd op de Olympische Spelen in Vancouver gewonnen. Noorwegen werd met 6-1 verslagen, maar was zeker niet kansloos met enkele goede kansen bij een stand van 3-1. Goalie Ryan Miller was echter scherp met enkele knappe reddingen.

Tevreden konden de Amerikanen echter niet zijn, want rivaal Canada had de Noren met 8-0 verslagen in hun eerste wedstrijd. Bovendien konden de Noren lang hoop houden op een gelijkspel. Alleen het eerste team in de poule gaat door, en de beste nummer twee van de drie poules tezamen. Mocht Amerika verliezen van Canada in de laatste poulewedstrijd is het doelsaldo van belang voor de rechtstreekse plaatsing in de volgende ronde.

Na de eerste periode stond het 2-0 voor Team USA via goals van Phil Kessel en Chris Drury. In deze periode domineerden de Amerikanen met vijftien schoten op doel tegenover slechts twee van de Noren. In de tweede periode ging het een stuk gelijker op. De Verenigde Staten kwamen nog wel op 3-0 via Patrick Kane, maar moesten nota bene in de powerplay een goal van Noorwegen toestaan. Marius Holtet wist de puck te onderscheppen bij de blauwe lijn en schoot hard in de verre hoek.

In de rest van de periode golfde het spel op en neer, waarbij opviel dat de Noren een aantal goede kansen op de 3-2 kregen. Goalie Ryan Miller was echter scherp en wist Anders Bastiansen van scoren af te houden. In de derde periode namen de Verenigde Staten definitief afstand met goals van Ryan Malone en tweemaal verdediger Brian Rafalski.