[WK Hockey] Oranje komt net tekort voor finaleplek

De Oranje-hockeyheren speelden vandaag op het WK Hockey in India de halve finale tegen Australië. Maar Nederland staat zaterdag niet in de WK-finale. Oranje verloor na een spannende strijd nipt van Australië 2-1 en treft Engeland in de strijd om het brons.

De ware stormloop van de Aussies bleef enigszins uit in de eerste helft, hoewel doelman Guus Vogels een aantal keer handelend moest optreden. Nederland kwam er zelfs bij vlagen gevaarlijk uit. Tot twee keer toe kreeg Oranje een strafcorner te nemen. Bij de eerste, na 22 minuten, stond specialist Taekema echter niet in het veld. Jeroen Hertzberger mocht aanleggen vanaf de kop van de cirkel maar dat schot werd onschadelijk gemaakt. Vijf minuten voor rust stond Taekema wel in het veld, maar kon hij niet uithalen bij een strafcorner vanwege een verkeerde stop. Vier minuten eerder lieten de Aussies zien hoe je wel met corner moet omgaan. Luke Doerner scoorde negen minuten voor rust de openingstreffer.

Na rust stond Oranje wel lang onder druk. Dankzij knap verdedigend werk van keeper Vogels en verdediger Balkestein bleef de ploeg van bondscoach Michel van den Heuvel op de been. Toen Turner de tweede goal voor de Aussies scoorde, leek alle hoop voorbij voor Nederland. Na bijna een uur spelen kwam Oranje terug in de wedstrijd toen Nederland na het raadplegen van de videoscheidsrechter een strafbal kreeg. Taekema scoorde onberispelijk en Nederland kreeg weer hoop op meer. De tijd bleek echter te kort voor nog een treffer. Voor de derde keer op rij staan de Australiërs tegenover Duitsland in de WK-finale.

Scoreverloop

26' Doerner (sc) 1-0
55' Turner 2-0
57' Taekema (sb) 2-1