"Messi beste speler aller tijden"

Lionel Messi bewijst ook dit jaar zijn grote waarde voor zijn club. FC Barcelona-preses Joan Laporta weet het zeker: Messi is de beste speler in de geschiedenis van het voetbal.

"Daar bestaat mijns inziens geen twijfel over. Ook Johan Cruijff en Diego Maradona staan bij mij hoog genoteerd." De Argentijn was gisteravond weer van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Hij wist in het duel met Real Zaragoza driemaal het net te vinden, waardoor de Catalaanse club met een 2-4 overwinning naar huis ging.

De kleine dribbelaar had zijn doelpuntentotaal op vier kunnen brengen toen de ploeg een penalty kreeg, maar koos ervoor om zijn moeilijk scorende ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic het vanaf elf meter te laten beslissen. "Messi heeft bewezen dat hij een teamspeler is. Hij denkt altijd in teamverband en gaf de bal daarom aan Ibrahimovic. Ik maak me geen zorgen over de reeks van Ibrahimovic. Elke speler heeft goede en minder goede periodes", aldus Laport. 

Messi's trainer Josep Guardiola weet de Argentijn ondertussen niet meer te omschrijven: "Mijn superlatieven beginnen langzamerhand op te raken. Hij behoort al geruime tijd tot de beste spelers ter wereld. Hij is nu nog efficiënter in alle opzichten en je ziet dat hij in topvorm verkeert. Ik heb er eigenlijk geen woorden meer voor."

Met zijn hattrick tegen Zaragoza brengt de Argentijnse international zijn doelpuntentotaal op 34. Slechts één speler wist binnen Europa vaker het net te vinden voor zijn club. De Uruguayaan Luis Suárez wist al in totaal 41 maal het net te vinden voor zijn club Ajax, waarvan 29 in de Nederlandse competitie.