[WK IJshockey] Uitslagen dag 1

Vandaag is in Tilburg het WK ijshockey voor de B-divisie van start gegaan. Nederland neemt het hierin op tegen Oekraïne, Japan, Litouwen, Oostenrijk en Servië. Hieronder vind je de uitslagen van de eerste speelronde.

Oekraïne - Litouwen

Oekraïne heeft zoals verwacht de eerste wedstrijd tegen Litouwen winnend afgesloten. Het werd 12-5, maar het ging niet zo eenvoudig als de eindstand doet vermoeden. Oekraïne kwam al snel op een 4-0 en 5-1 voorsprong, maar Litouwen kwam in de tweede periode terug tot 5-4. Oekraïne was echter op tijd bij de les en gaf nog eventjes gas om voor het einde van de periode nog op 6-4 te komen. In de derde periode namen de Oekraïners definitief afstand, en uiteindelijk stond er een 12-5 eindstand op het bord.


Tymchenko later verkozen tot M.O.T.M in gevecht met Rolandas Aliukonis

Oostenrijk - Servië

Topfavoriet voor de toernooiwinst is Oostenrijk, en zij stelden niet teleur. Servië werd met een klinkende 13-0 aan de kant gezet onder leiding van uitblinker Daniel Welser. Deze scoorde maar liefst vier goals. Servië was pas gepromoveerd naar de B-divisie en maakte zijn debuut op dit niveau. Dat bleek ook wel, want de Oostenrijkers waren duidelijk een maatje te groot. Olaf Setzinger maakte een goal en gaf vijf assists, terwijl Thomas Koch een goal en drie assists voor zijn rekening nam.

Nederland - Japan

Nederland is als thuisland het WK teleurstellend begonnen. Er werd met 3-1 verloren van Japan na een achterstand van 3-0. De goal van Nederland viel pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd en kwam op naam van Mike Dalhuijsen. De Nederlandse spelers moesten duidelijk wennen aan het hogere tempo dat op een WK gespeeld werd, en dit resulteerde in een matige eerste periode. Oranje mocht van geluk spreken dat het slechts 1-0 stond. In de tweede en derde periode ging het iets beter, maar tot echte kwaliteitsschoten kwam Nederland niet. Japan wist in de tweede periode nog wel tweemaal te scoren.


Nog even een peptalk vlak voor het begin

Stand

# Land Gespeeld Punten Winst Verlies OTW OTL
1 Oostenrijk 1 3 1 0 0 0
2 Oekraïne 1 3 1 0 0 0
3 Japan 1 3 0 0 0 0
4 Nederland 1 0 0 1 0 0
5 Litouwen 1 0 0 1 0 0
6 Servië 1 0 0 1 0 0

Programma volgende speelronde

Datum Tijd Thuis Uit
20/04/10 13:30 Oostenrijk Litouwen
20/04/10 17:00 Japan Servië
20/04/10 20:30 Oekraïne Nederland

Foto's zijn gemaakt door Michael Schoenmakers
Meer foto's kun je vinden in onze fotoreportage