Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 16

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Swansea City heeft na het verlies van vorige week nu wel weer weten te winnen. Thuis werd er met 3-1 van Barnsley gewonnen. Dorus de Vries en Cedric van der Gun speelden allebei de hele wedstrijd. Van der Gun was betrokken bij de tweede treffer van de ploeg uit Wales. Zijn kopbal werd nog gestopt, maar in de rebound wist Ashley Williams wel te scoren. Swansea staat op de zesde plaats welke recht geeft op de playoffs om promotie naar de Premier League, maar heeft deze plaats nog niet veiliggesteld.

Hull City heeft voor het eerst deze maand niet verloren. In Birmingham werd het bij Birmingham City 0-0. Hierdoor kan Hull nog altijd in de Premier League blijven, maar dan moet er binnenkort wel weer gewonnen worden. George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink begonnen beide in de basis en de laatstgenoemde werd na 75 minuten naar de kant gehaald. Hull heeft nu drie punten achterstand op de veilige zeventiende plaats van West Ham United, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Wigan Athletic moest de afgelopen week tweemaal in actie komen. Op woensdag werd er thuis tegen het al gedegradeerde Portsmouth 0-0, maar op de zondag werd Arsenal verrassend verslagen. Een 0-2 achterstand werd omgebogen naar een 3-2 overwinning. Mario Melchiot speelde in beide wedstrijden negentig minuten voor Wigan, dat op de vijftiende plaats terug te vinden is op de ranglijst.

Sherjill MacDonald stond bij Germinal Beerschot in de basis afgelopen zondag toen er met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen Charleroi. Na 57 minuten werd MacDonald echter naar de kant gehaald. Germinal staat nu op de derde plaats in de tweede playoffgroep.

In de kampioensgroep van de competitie van Malta heeft Birkirkara de marge van vier punten weten te behouden ten opzichte van Valletta FC. Birkirkara wist vrijdag zelf met 3-1 te winnen van Qormi. Sylvano Comvalius begon in de basis en opende na twintig minuten spelen de score voor Birkirkara. Valletta FC bleef dankzij een 3-1 overwinning op Hibernians wel in het spoor van de koploper. Jordi Cruyff scoorde een kwartier voor tijd de 3-1 voor Valletta. Er staan nog drie wedstrijden op het programma. Tijdens de laatste speelronde ontvangt Valletta FC huidig nummer één Birkirkara in eigen huis.

Brøndby IF heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in de stijd om Europees voetbal. AGF Aarhus werd in eigen huis met 1-0 verslagen en daardoor bracht Brøndby IF het verschil met nummer drie FC Midtjylland, een plaats die rechtgeef op het spelen van Europa League, terug naar twee punten. Remco van der Schaaf speelde de hele wedstrijd mee aan de kant van Brøndby. Esbjerg fB heeft afgelopen speelronde een goede kans laten liggen om terug te komen op de derde plaats, die rechtgeeft op het spelen van Europees voetbal. De ploeg mocht op bezoek bij de huidige nummer drie Aalborg BK en kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Tim Janssen speelde aan de kant van Esbjerg de hele wedstrijd mee. De achterstand op Aalborg blijft door dit gelijkspel twee punten.

Moestafa El-Kabir heeft zijn ploeg Mjällby aan een knappe 0-1 zege geholpen op bezoek bij Häcken. De van N.E.C overgekomen spits scoorde na een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. Mjällby, dat dit seizoen promoveerde, staat na vandaag op een knappe derde plaats.

In de kampioensgroep van de competitie van Cyprus waren er na dit weekend geen wijzigingen. Allevier de ploegen speelden gelijk en daardoor behoudt Omonia Nicosia vier punten voorsprong de leiding op Anorthosis Famagusta. Anorthosis ontving APOEL Nicosia en speelde met 1-1 gelijk. Bij Anorthosis speelde Jeffrey Leiwakabessy de hele wedstrijd mee en aan de kant van APOEL was Joost Broerse de volle negentig minuten van de partij. Met nog drie speelrondes te gaan lijkt APOEL Nicosia te zijn afgehaakt voor het kampioenschap. De achterstand op stadsgenoot Omonia Nicosia is inmiddels acht punten.

Red Bull Salzburg heeft afgelopen weekend punten laten liggen in de strijd om het Oostenrijkse landskampioenschap. Op bezoek bij LASK Linz kwam de koploper niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Barry Opdam speelde de volle negentig minuten mee aan de kant van RB Salzburg en pakte tien minuten voor tijd een gele kaart. De voorsprong op nummer twee Rapid Wien bedraagt nog wel altijd zes punten.

Hapoel Tel Aviv heeft afgelopen zaterdag een belangrijke zege geboekt op stadsgenoot Bnei Yehuda Tel Aviv. De ploeg werd met 1-0 verslagen en het enige doelpunt van de wedstrijd kwam kort na rust op naam van Daniel de Ridder. De achterstand op koploper Maccabi Haifa in de Israelische kampioensgroep bedraagt slechts drie punten. Komende zondag mag Hapoel Tel Aviv op bezoek bij Maccabi Haifa.

Borussia Mönchengladbach heeft op bezoek bij Schalke 04 niet voor een stuntje kunnen zorgen. De ploeg, waar Tobias Levels en Roel Brouwers de hele wedstrijd meededen, verloor met 3-1. Mönchengladbach staat op een veilige twaalfde plaats en heeft ook geen uitzicht meer op Europees voetbal.