Verweij overweegt overgang naar Hofmeier

Het is nog niet zeker of Koen Verweij komend seizoen bij TVM schaatst. De wereldkampioen bij de junioren heeft nog een contract tot 2011 bij de grootste commerciële schaatsploeg ter wereld, maar hij overweegt een overgang naar Hofmeier. Dat zei de 19-jarige Verweij vandaag.

Op korte termijn neemt de schaatser een beslissing over zijn toekomst. "Het wordt TVM of Hofmeier", aldus Verweij, die vorig jaar voor exact dezelfde keuze stond. De rijder, die toen nog deel uitmaakte van Jong Oranje, koos uiteindelijk voor TVM.

Goede prestaties op het hoogste niveau bleven echter uit voor Verweij, die bij Hofmeier weer te maken zou krijgen met trainer Jan van Veen. Van Veen was bij Jong Oranje de coach van Verweij. Naast Verweij hoopt Hofmeier, dat zich vanaf komend seizoen volledig op het allrounden richt, op korte termijn Marrit Leenstra te contracteren. Leenstra reed ook voor TVM. Yvonne Nauta en Roxanne van Hemert maken vermoedelijk ook de stap naar Hofmeier. Zij schaatsten afgelopen seizoen voor Jong Oranje.