[KNVB beker] Uitslag AFC Ajax - Feyenoord

Ajax is er zojuist in geslaagd om de eerste confrontatie met Feyenoord, in het kader van de bekerfinale, te winnen. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 2-0 en verschaften zichzelf een prima uitgangspositie voor de tweede wedstrijd, die op 6 mei in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld.

Ajax had zich voorgenomen om Feyenoord in de eerste helft te overrompelen, waar zij glansrijk in slaagden. In de eerste zeven minuten van de wedstrijd bezweek de defensie van Feyenoord twee keer en wist Siem de Jong in beide gevallen te scoren.

De eerste treffer van De Jong werd voorafgegaan door een uitstekende pass van Toby Alderweireld, waardoor de aanvaller vrij voor doelman Erwin Mulder van Feyenoord werd gezet. Zijn tweede doelpunt volgde nog geen minuut na de eerste. Deze keer verzorgde Urby Emanuelson de assist.

In het vervolg poogde Feyenoord het tempo uit de wedstrijd te halen, waarin men uiteindelijk behoorlijk goed slaagde. De storm van de Amsterdammers ging liggen, waarna de Rotterdamse formatie langzaam maar zeker uit zijn schulp kroop.

Toch leverde dit niet meer dan een schotje van Luigi Bruins op. Ook daarna zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder in. Ajax slaagde er namelijk niet in om het hoge niveau van de eerste tien minuten vast te houden.

Na de pauze kreeg Ajax nog wel kansen om de score verder uit te bouwen, maar Marko Pantelic en Luis Suárez strandden op Mulder. Daarnaast zorgde hij ervoor dat Feyenoord in de eigen Kuip nog kans heeft op bekerwinst.


 

AFC Ajax

2 - 0

Feyenoord

 6' de Jong
 7' de Jong
 
 
 Gele kaart: de Zeeuw, Suárez (AFC Ajax), Bahia, Bruins (Feyenoord)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 37.283
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
de Zeeuw
de Jong
Enoh
Suárez
Pantelic (Rommedahl/70)
Emanuelson (Eriksen/80)
  Mulder
de Vrij
Vlaar (Schenkeveld/72)
Bahia
van Bronckhorst
Landzaat
El Ahmadi (Leerdam/85)
Fer
Wijnaldum
Tomasson (Cissé/73)
Bruins