Uitslag NAC Breda - FC Twente

Voor de eerste maal in de geschiedenis is FC Twente landskampioen geworden. De ploeg van trainer Steve McClaren won vanmiddag met 0-2 bij NAC Breda en was daardoor niet meer afhankelijk van het resultaat van Ajax in Nijmegen.

FC Twente begon sterker dan NAC aan de wedstrijd. De Tukkers kregen verschillende kansen. In de veertiende minuut was Perez dichtbij de openingstreffer maar hij miste oog in oog met doelman Jelle ten Rouwelaar. In de 21e minuut kantelde de wedstrijd nadat Czaba Fehér na een tackle op Janssen met rood van het veld werd gestuurd. Bryan Ruiz schoot een minuut daarna de 0-1 binnen. De aanvaller tekende daarmee alweer voor zijn 24e treffer van het seizoen. Twee minuten later kreeg Ruiz de kans op de 0-2 maar hij schoot over. Kees Kwakman kreeg aan de andere kant een kans maar hij kopte net over. In de resterende tijd van de tweede helft kreeg Twente de meeste kansen, maar geen van allen trof doel.

FC Twente begon ook als de betere ploeg aan de tweede helft. Stoch en N' Kufo schoten naast het doel van Ten Rouwelaar. NAC kreeg in de 60e minuut via Lurling een kans maar Boschker wist te redden. In de 74e minuut schoot Miroslav Stoch de 0-2 binnen en daarmee leek hij de wedstrijd en het kampioenschap te beslissen. Even daarna was er een kans voor NAC, maar invaller Cairo schoot op doelman Boschker. NAC werd aan het eind van de wedstrijd wel sterker onder meer via kansen voor Lurling. De eindstand bleef echter 0-2 en dus feest in Enschede.