Hockeysters Den Bosch winnen eerste finaleduel

De hockeysters van Den Bosch hebben de eerste finalewedstrijd gewonnen van Laren. De twee ploegen stonden na zeventig minuten op 1-1 en moesten het op strafballen laten aankomen om de wedstrijd te beslissen.

Hierin waren de Brabanders uiteindelijk de sterkste met een 3-1 eindstand tot gevolg. Den Bosch komt hierdoor op een 1-0-voorsprong in de best-of-threeserie. De ploegen gaven elkaar geen moment ruimte en de wedstrijd ging dan ook lang gelijk op. Na een kwartier was de eerste strafcorner aan te tekenen. Laren mocht aanleggen, maar zag de bal over het doel getikt worden.

In de 27e minuut was het wel raak voor de ploeg uit het Gooi. Kim Lammers tikte de bal achter doelvrouw Lizzy Koeton. In de 53e minuut maakte Janneke Schopman weer gelijk voor Den Bosch. Na twee helften was er nog geen beslissing in de eerste play-offwedstrijd en moest er een goldengoalverlenging aan te pas komen. Ook hierin kon geen beslissing worden geforceerd.

Hierdoor kwam het aan op de gevreesde strafballen. De eerste strafbal ging al gelijk mis. Minke Smeets wist Koeton niet te passeren. Zij bleek niet de enige, want de rest van haar ploeggenoten kwam niet veel verder. De benutten strafballen van Schopman en Goderie besliste uiteindelijk de wedstrijd.