[Groep A] Uitslag Uruguay - Frankrijk

Ook de tweede wedstrijd op het Wereldkampioenschap voetbal is geëindigd in een gelijkspel. In Kaapstad speelden Uruguay en Frankrijk tegen elkaar 0-0.

Frankrijk begon met Thierry Henry op de bank. Bij Uruguay speelde Ajax-spits Luis Suárez wel mee. Na zes minuten was de eerste grote kans voor de Fransen. Na een voorzet van Ribéry miste Govou net de bal die daardoor voorlangs ging. De Uruguayanen waren het eerste kwartier aanvallend onmachtig, maar kregen daarna een goede mogelijkheid via Forlan, hij schoot echter recht op keeper Lloris. Vlak daarna was er weer een goede kans voor Frankrijk. De vrije trap van Govou werd nog net uit de kruising getikt door Muslera.

Daarna hielden in de rest van de eerste helft beide ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht, maar fatsoenlijke kansen werden er door geen van beide gecreëerd. De ruststand was daardoor dan ook 0-0. In de tweede helft kwam er langzaam meer druk van de Fransen, grote kansen kwamen er daardoor echter niet. Grootste dreiging kwam van enkele afstandschoten.

Na het inbrengen van Ajax-talent Lodeiro kwamen de Zuid-Amerikanen onder de grootste druk uit, maar het bleef duidelijk dat beide ploegen vooral speelden om niet te verliezen. Na tachtig minuten moest Uruguay met tien man verder, nadat Lodeiro zijn tweede gele kaart kreeg. Hierna was het uitsluitend Frankrijk dat op jacht ging naar een doelpunt. Maar ook de ingevallen Gignac en Henry kregen de bal er niet in.