[Groep B] Uitslag Argentinië - Nigeria

Argentinië heeft zijn eerste groepswedstrijd op het WK voetbal gewonnen. De manschappen van bondscoach Diego Armando Maradona waren met 1-0 te sterk voor Nigeria. De enige treffer van het duel werd al in de zesde door Heinze gemaakt.

Voorafgaand aan het duel was er twijfel over de vorm van sterspeler Messi, maar al snel bleek dat dit niet nodig was. De speler van FC Barcelona stond aan de basis van de eerste kans van de wedstrijd, die door Higuaín werd gemist. Vlak daarna werd een schot van het Argentijnse wonderkind door doelman Enyeama tot corner gepromoveerd. Deze spelhervatting leverde voor de Argentijnen alsnog de voorsprong op. Heinze kopte de bal achter de sluitpost van de Nigerianen.

In het vervolg was Argentinië heer en meester. Het kon via Higuaín zelfs op een 2-0 voorsprong komen, maar de Argentijn faalde. In het slot van de eerste helft beet Nigeria wat meer van zich af, maar de beste kans was uiteindelijk voor Messi. Obasi was voor de Nigerianen in kansrijke positie.

In de tweede helft viel er in eerste instantie weinig te genieten, maar na twintig minuten ontbrandde er toch nog een mooie strijd. Argentinië was via Messi en Higuaín gevaarlijk, maar stuitten voortdurend op de uitstekend keepende Enyeama. Voor Nigeria waren Odemwingie, Taiwo en Uche dichtbij een treffer. Dit trio had het vizier echter niet op scherp staan, waardoor de Argentijnen er met de zege vandoor gingen.