[Groep C] Uitslag Algerije - Slovenië

Slovenië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika gewonnen. In een saai duel werd Algerije met 1-0 verslagen. Het is voor Slovenië, dat bezig is aan zijn tweede WK, de eerste overwinning op een WK-eindronde.

Het eerste gevaar van Algerije kwam via een vrije trap van Belhadj. De Sloveense doelman Handanovic tikte de bal echter over. Uit de hoekschop die volgde kwam geen gevaar. De wedstrijd moest lang wachten op de eerste goeie mogelijkheid om te scoren. De Slovenen hadden wel wat meer balbezit en zetten ook langzaam wat meer druk op Algerije, dat er wel af en toe gevaarlijk uitkwam. In de 36e minuut kreeg Algerije de eerste kans van de wedstrijd maar de bal ging naast het doel. Een paar minuten voor rust was er een kans voor de Slovenen. Doelman Chaouchi tikte een verraderlijk schot van Birsa echter over de lat.

De twee ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Er kwamen kleine kansjes van beide kanten, maar echt gevaarlijk was het niet. In de 73e minuut kreeg invaller Ghezzai geel vanwege hands. Omdat hij al eerder geel had gekregen, werd hij uit het veld gestuurd en moest Algerije met tien man verder. In de 79e minuut was het Slovenie dat op voorsprong kwam. Robert Koren scoorde uit een vrije trap. Doelman Chaouchi kon wel bij de bal, maar miskeek zich compleet op het schot. In het vervolg van de wedstrijd probeerden de Slovenen vooral tijd te winnen en echt grote kansen kwamen er niet meer.