[Groep D] Uitslag Servië - Ghana

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Ghana zojuist hun groepswedstrijd in Groep D tegen Servië gewonnen. In Pretoria wonnen de Afrikanen dankzij een benutte strafschop met 1-0.

In de eerste helft had Ghana, dat speelde zonder Appiah en Muntari, het beste van het spel. Het was dicht bij een doelpunt via Gyan. Na een voorzet van Kevin-Prince Boateng miste hij echter net de bal. Servië leunde vooral op de defensie, en werd alleen gevaarlijk via enkele spelhervattingen. Verder moesten de Serven het vooral hebben van de counter.

In de tweede helft nam het overwicht van Ghanezen alleen maar toe. Het kreeg daarmee ook kansen, maar die werden niet benut. Andre Ayew schoot net naast en ook een kopbal Asamoah ging er niet in. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Servië een forse tegenslag te verwerken toen Lukovic na een handsbal zijn tweede gele kaart kreeg en kon gaan douchen. Echter kregen ze juist hierna de grootste kansen. Het schot van Krasic werd door keeper Kingson maar net gestopt.

Het was echter toch Ghana dat de verdiende overwinning kreeg. Nadat invaller Kuzmanovic hands maakte in het strafschopgebied benutte Gyan de penalty. In de blessuretijd kreeg Gyan ook nog een grote kans op de 2-0, maar toen trof hij de paal.