[Groep H] Uitslag Honduras - Chili

Chili heeft zijn rentree op het WK voetbal opgeluisterd met een 1-0 zege op Honduras. De enige treffer van deze wedstrijd werd na iets meer dan een half uur spelen gemaakt. Beausejour was hier verantwoordelijk voor.

Chili nam vanaf de aftrap het initiatief in handen en stond dat geruime tijd niet meer af. Met veelal korte combinaties zocht men het doel van Honduras, maar gescoord werd er niet. De schoten van de Chilenen waren daarvoor te ongevaarlijk. De Chileense verdediging gaf daarentegen veel ruimte weg, maar Honduras deed daar eigenlijk te weinig mee.

Na een half uur spelen viel de verdiende treffer voor Chili. Isla brak aan de rechterkant van het veld door. Zijn voorzet bereikte uiteindelijk Beausejour, die de bal met wat geluk in het doel wist te werken.

Na de pauze kwam Honduras wat beter in de wedstrijd, maar dit had een averechts effect. Chili kon door de vrijgekomen ruimte nog meer aanvallen en deed dat dan ook naar hartelust. Het tempo bleef hoog, maar in de uitvoering schortte het vaak nog.

Toch zakte het niveau van Honduras, naarmate de tweede helft vorderde, steeds verder weg. De Hondureese formatie kreeg nog wel een kans op de gelijkmaker, maar doelman Valladares van Chili anticipeerde knap op een poging van Ponce. De Chilenen bleven in het vervolg wel aandringen, maar kwamen niet meer tot scoren.


Honduras

0 - 1

Chili


   34' Beausejour
 
 Gele kaart: W. Palacios (Honduras), Carmona, Fernández (Chili)
 
Stadion: Mbombela Stadion, Nelspruit
Toeschouwers: 32.664
Arbiter: Maillet (Sey)
 
Opstelling:   Opstelling:
Valladares
Mendoza
Chávez
Figueroa
Izaguirre
Álvarez
W.Palacios
Núñez (Martínez/78)
Guevara (Thomas/66)
Espinoza
Pavón (Welcome/60)
  Bravo
Isla
Ponce
Medel
Vidal (Contreras/81)
Millar (Jara/52)
Carmona
Fernández
Sánchez
Valdívia (González/87)
Beausejour